torstai 25. syyskuuta 2014

Brunssilla Kirkkonummella

Viime sunnuntaina sai Kätevien Emäntien rapujuhlaviikonloppu arvoisensa päätöksen, kun vierailimme Kirkkonummen Bistro Omat -ravintolassa brunssilla. Rva Kepponen tällaisen helmen tiesi ja oli tehnyt varaukset (kiitoksia vain!).
Paikka tuntui olevan suosittu heti kello 12 jo, kun sinne tepastelimme, eikä ihme. Ruoat olivat todella hyviä, palvelu ystävällistä ja miljöö miellyttävä. Syyskuun menu on tällainen:

ALKURUOKIA
Vihersalaattia ja punaherukka vinegretteä l,g
 Paahdettua punajuurta ja sinihomejuustoa l,g
Maalaissalaattia ankanrinnasta vl, g
Metsäsienipiirakkaa vl
Tilli-katajanmarja pikkelöityä lohta ja kurkkua l,g
Tyrnisilakoita l,g
Valkosipulisilakoita l,g
Sinappisilakoita l,g
Vuohenjuusto-munakasrulla vl,g
Luomu karitsanliha frikadellit ja jogurttia l,g
Luomu naudanpaahtopaistia ja sinappikastiketta l,g
Sikliperunaa ja tillivoita
****
Bistron Artesaanileipää
***
PÄÄRUOKA pöytiin tarjoiltuna

Herkkutattikeittoa vl,g
TAI
Paahdettua siianseläkettä, fenkolia, palsternakkaa ja kaprisvoita vl,g
TAI
Grillattua luomu naudanulkofileetä, Caponata vihannesta ja timjamikastiketta vl,g

JÄLKIRUOKA

Juusto-marenkikakkua ja vadelmaa vl
Suklaamoussea ja lakritsaa vl,g
Omenapiirakkaa ranskalaiseen tapaan ja vaniljakastiketta vl
Juustoja


Brunssin hinta on suht korkea, 32 euroa, jonka päälle vielä juomat ja kahvit/teet, mutta kyllä oli hyvääkin. Alkuruokapöydästä jäi mieleen kokonaisuus. Kaikki ruokalajit jota otin, sopivat keskenään hyvin yhteen. Parhaimmat maut minulle olivat ehkä paahdetut punajuuret ja sinihomejuusto, metsäsienipiirakka, pikkelöity lohi sekä saaristolaisleipä ja artesaanileipä. Tosin ihan tuo vihersalaatti vinegrettensä kanssa sopi kokonaisuuteen myös. Naudanpaahtopaistia ei tarjolla näkynyt. Ihmettelimme kovasti, miten leivät olivat niin älyttömän herkullisia, kuten myös peruna!

Pääruoaksi valitsin siian, lähinnä fenkolin ansiosta (sekä siksi, että siika on lempikalani). Hetken harkitsin ulkofilettä, mutta totesin, että ehkä kevyempi pääruoka riittää. Ja niin riittikin. Ruoka oli mielettömän hyvää. Hienostuneet ja hennot kalan, fenkolin ja kaprisvoin maut sopivat kauniisti sileän bataattisoseen kanssa. Nam! Annos oli hyvin sopivan kokoinen; se otti hyvin huomioon alkuruokalautasellisen, joka jo täytti aika ison osan vatsastani. :)

Jälkiruokapöytä kuulosti menussa ja näytti houkuttelevalta, mutta oli hienoinen pettymys. Kaksi kertaa pöytään jonotin ja kummallakin kerralla omenapiirakka loppui nenän edestä - sain sentään pienen siivun, mutta siinä ei ollut yhtään omenaa. Juustoja en yleensä jälkiruoaksi syö, sillä ne kaipaan makeaa jälkiruokaa, mutta tällä kertaa otin pienen siivun voimakasmakuista kovaa juustoa. Hyvää oli!

Juusto-marenkikakku oli ihan ok, mutta kokonainen pala ei minulle maistunut. Kakusta myös puuttui vadelmat (ilmestyivät seuraavaan tarjolle tuotuun kakkuun). Suklaamoussea odotin kovasti, sillä usein lakritsinjuuri ja suklaa sopivat ihanasti yhteen, mutta koko seurueemme enemmän tai vähemmän pettyi. Mousse oli jotenkin todella "tumman" makuista, ei oikeastaan lainkaan makeaa. Kyllä makuaistini siihen tottui, mutta se ei ollut varsinaista herkkua. Pieni pala omenapiirakkaa ilman omenaa oli jälkiruokapöydän voittaja tällä kertaa. En tosin jaksanut enää mennä kolmatta kertaa sitä jonottamaan, vaikka mieli olisi hiukan tehnyt.

Vaikka jälkiruokaan jouduinkin pettymään, olivat alku- ja pääruoat sen verran hyvät, että varmasti tulen tänne toistekin, vaikkapa mieheni kanssa herkuttelemaan.

Ei kommentteja: